Kuwiizota hunda

Leopardens hemmelige liv

Leoparden er den mest udbredte af de store katte – og en mester i at forsvinde i landskabet.

  • Bineensotaa fi uumama
  • Ga'eeyyii
  • Giddugaleessa
  • Barsiisaa
  • Gaaffii 10
  • gara daqiiqaa 5
  • Duubdeebii gaaffii hunda booda
Iskiriinii guddaa irratti taphadhunamni hundi bilbila isaatiin deebisa
Gaaffilee ilaalaa

Deebiiwwan sirrii hin mul'atan, kanaaf yeroo taphattan ammallee isin ajaa'ibsiisu.

  1. Gaaffii 1

    Hvad kaldes leopardens mørke, ringformede pletter?

    • Rosetter
    • Striber
    • Spiraler
    • Medaljer
  2. Gaaffii 2

    Hvorfor slæber leoparder ofte deres bytte op i træer?

    • For at tørre kødet
    • For at beskytte det mod løver og hyæner
    • For at lokke flere byttedyr til
    • For at markere territorium
  3. Gaaffii 3

    Hvad er en 'sort panter' oftest?

    • En egen art
    • En krydsning af løve og leopard
    • En leopard eller jaguar med meget mørk pels
    • En ung tiger
  4. Gaaffii 4

    Hvilken verdensdel har IKKE vilde leoparder?

    • Afrika
    • Asien
    • Sydamerika
    • Både Afrika og Asien har dem
  5. Gaaffii 5

    Hvornår er leoparder typisk mest aktive?

    • Midt på dagen
    • Om natten og i skumringen
    • Kun om morgenen
    • Kun om vinteren
  6. Gaaffii 6

    Hvordan lever voksne leoparder normalt?

    • I store flokke
    • I par hele livet
    • Alene
    • I familiegrupper med flere hanner
  7. Gaaffii 7

    Hvilken leopard-underart er blandt de mest truede i verden?

    • Amurleoparden
    • Den afrikanske leopard
    • Den indiske leopard
    • Sneleoparden
  8. Gaaffii 8

    Hvilken lyd er typisk for leoparden?

    • Et højt hyl som en ulv
    • En raspende lyd, der minder om savning
    • Fløjt
    • Spinden er dens eneste lyd
  9. Gaaffii 9

    Omtrent hvor mange unger føder en leopardhun typisk ad gangen?

    • 1 ung
    • 2-3 unger
    • 6-8 unger
    • 10 unger
  10. Gaaffii 10

    Hvad er leopardens videnskabelige navn?

    • Panthera leo
    • Panthera tigris
    • Panthera pardus
    • Acinonyx jubatus
Please turn on JavaScript