Il-kwiżżijiet kollha

Leopardens hemmelige liv

Leoparden er den mest udbredte af de store katte – og en mester i at forsvinde i landskabet.

  • Annimali u natura
  • Adulti
  • Medju
  • Edukattiv
  • 10 mistoqsijiet
  • madwar 5 min
  • Feedback wara kull mistoqsija
Ilgħab fuq skrin kbirkulħadd iwieġeb mill-mowbajl tiegħu
Ara l-mistoqsijiet

Mingħajr it-tweġibiet it-tajbin, biex xorta jkunu sorpriża meta tilgħab.

  1. Mistoqsija 1

    Hvad kaldes leopardens mørke, ringformede pletter?

    • Rosetter
    • Striber
    • Spiraler
    • Medaljer
  2. Mistoqsija 2

    Hvorfor slæber leoparder ofte deres bytte op i træer?

    • For at tørre kødet
    • For at beskytte det mod løver og hyæner
    • For at lokke flere byttedyr til
    • For at markere territorium
  3. Mistoqsija 3

    Hvad er en 'sort panter' oftest?

    • En egen art
    • En krydsning af løve og leopard
    • En leopard eller jaguar med meget mørk pels
    • En ung tiger
  4. Mistoqsija 4

    Hvilken verdensdel har IKKE vilde leoparder?

    • Afrika
    • Asien
    • Sydamerika
    • Både Afrika og Asien har dem
  5. Mistoqsija 5

    Hvornår er leoparder typisk mest aktive?

    • Midt på dagen
    • Om natten og i skumringen
    • Kun om morgenen
    • Kun om vinteren
  6. Mistoqsija 6

    Hvordan lever voksne leoparder normalt?

    • I store flokke
    • I par hele livet
    • Alene
    • I familiegrupper med flere hanner
  7. Mistoqsija 7

    Hvilken leopard-underart er blandt de mest truede i verden?

    • Amurleoparden
    • Den afrikanske leopard
    • Den indiske leopard
    • Sneleoparden
  8. Mistoqsija 8

    Hvilken lyd er typisk for leoparden?

    • Et højt hyl som en ulv
    • En raspende lyd, der minder om savning
    • Fløjt
    • Spinden er dens eneste lyd
  9. Mistoqsija 9

    Omtrent hvor mange unger føder en leopardhun typisk ad gangen?

    • 1 ung
    • 2-3 unger
    • 6-8 unger
    • 10 unger
  10. Mistoqsija 10

    Hvad er leopardens videnskabelige navn?

    • Panthera leo
    • Panthera tigris
    • Panthera pardus
    • Acinonyx jubatus
Please turn on JavaScript