Amin a quiz

Leopardens hemmelige liv

Leoparden er den mest udbredte af de store katte – og en mester i at forsvinde i landskabet.

  • Ayup ken nakaparsuaan
  • Nataengan
  • Kalkalainganna
  • Makasursuro
  • 10 a saludsod
  • agarup 5 min
  • Feedback kalpasan ti tunggal saludsod
Ayamen iti dakkel a screenagsungbat ti amin iti teleponoda
Kitaen dagiti saludsod

Saan a naipakita dagiti husto a sungbat, tapno sorpresa latta inton ay-ayamem.

  1. Saludsod 1

    Hvad kaldes leopardens mørke, ringformede pletter?

    • Rosetter
    • Striber
    • Spiraler
    • Medaljer
  2. Saludsod 2

    Hvorfor slæber leoparder ofte deres bytte op i træer?

    • For at tørre kødet
    • For at beskytte det mod løver og hyæner
    • For at lokke flere byttedyr til
    • For at markere territorium
  3. Saludsod 3

    Hvad er en 'sort panter' oftest?

    • En egen art
    • En krydsning af løve og leopard
    • En leopard eller jaguar med meget mørk pels
    • En ung tiger
  4. Saludsod 4

    Hvilken verdensdel har IKKE vilde leoparder?

    • Afrika
    • Asien
    • Sydamerika
    • Både Afrika og Asien har dem
  5. Saludsod 5

    Hvornår er leoparder typisk mest aktive?

    • Midt på dagen
    • Om natten og i skumringen
    • Kun om morgenen
    • Kun om vinteren
  6. Saludsod 6

    Hvordan lever voksne leoparder normalt?

    • I store flokke
    • I par hele livet
    • Alene
    • I familiegrupper med flere hanner
  7. Saludsod 7

    Hvilken leopard-underart er blandt de mest truede i verden?

    • Amurleoparden
    • Den afrikanske leopard
    • Den indiske leopard
    • Sneleoparden
  8. Saludsod 8

    Hvilken lyd er typisk for leoparden?

    • Et højt hyl som en ulv
    • En raspende lyd, der minder om savning
    • Fløjt
    • Spinden er dens eneste lyd
  9. Saludsod 9

    Omtrent hvor mange unger føder en leopardhun typisk ad gangen?

    • 1 ung
    • 2-3 unger
    • 6-8 unger
    • 10 unger
  10. Saludsod 10

    Hvad er leopardens videnskabelige navn?

    • Panthera leo
    • Panthera tigris
    • Panthera pardus
    • Acinonyx jubatus
Please turn on JavaScript